Profilen ny butikschef pÄ Synsam i Vimmerby

Synsam i Vimmerby kommer fÄ en ny butikschef. Kim Wickstöm, mest kÀnd för att ha drivit klÀdbutiken Boston, pÄbörjar sin anstÀllning 1 augusti.

Kim Wickström pÄbörjar sin tjÀnst pÄ Synsam i Vimmerby 1 augusti.

Kim Wickström pÄbörjar sin tjÀnst pÄ Synsam i Vimmerby 1 augusti.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-06-12 06:00

Han eftertrÀder Ronny Hellenstierna som slutar efter ungefÀr ett halvÄr pÄ posten.

NĂ€r vi nĂ„r Kim Wickström bekrĂ€ftar han att han kommer pĂ„börja ett nytt kapitel i yrkeslivet. 

– Det stĂ€mmer och det kĂ€nns jĂ€tteroligt. Det Ă€r spĂ€nnande, och jag Ă„tervĂ€nder till arbete inom handel vilket Ă€r nĂ„got som jag kan sen tidigare. Synsam och deras kedja har jag dĂ€remot inte jobbat inom, men jag ser det som en utmaning och jag kĂ€nner mig inspirerad, sĂ€ger 36-Ă„ringen.

Hur kom du i kontakt med Synsam kring tjÀnsten?

– Jag sökte en tjĂ€nst pĂ„ Synsam för knappt ett Ă„r sen, men dĂ„ blev det inget. Nu fanns en möjlighet och de hörde av sig till mig. 

Hur ser du pĂ„ den utmaningen? Även om det Ă€r inom handel Ă€r det en annan bransch.

– Jag fĂ„r lita pĂ„ mina proffs till kollegor och lĂ€ra mig av dem. Jag sjĂ€lv Ă€r inte proffs Ă€n. De verkar jĂ€ttetrevliga och det kĂ€nns som ett hĂ€rligt gĂ€ng. Att försöka utveckla butiken tillsammans med dem ska bli kul.

Ett litet tag till jobbar Kim som idrottslÀrare pÄ Vimarskolan.

– Det har varit en oerhört lĂ€rorik tid pĂ„ skolan. Det har varit kul att fĂ„ jobba som och med lĂ€rare. Det Ă€r ett otroligt viktigt yrke som jag hoppas fler utbildar sig till.

– Arbetet pĂ„ skolan slutar nĂ€sta vecka och sen börjar jag pĂ„ Synsam 1 augusti. Det kĂ€nns bra med lite ledighet emellan. Jag har en liten kille pĂ„ nio mĂ„nader dĂ€r hemma som jag ser fram emot att spendera sommaren med innan det Ă€r dags.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!