Profilen ny butikschef på Synsam i Vimmerby

Synsam i Vimmerby kommer få en ny butikschef. Kim Wickstöm, mest känd för att ha drivit klädbutiken Boston, påbörjar sin anställning 1 augusti.

Kim Wickström påbörjar sin tjänst på Synsam i Vimmerby 1 augusti.

Kim Wickström påbörjar sin tjänst på Synsam i Vimmerby 1 augusti.

Foto: Annie Hogner

Vimmerby2024-06-12 06:00

Han efterträder Ronny Hellenstierna som slutar efter ungefär ett halvår på posten.

När vi når Kim Wickström bekräftar han att han kommer påbörja ett nytt kapitel i yrkeslivet. 

– Det stämmer och det känns jätteroligt. Det är spännande, och jag återvänder till arbete inom handel vilket är något som jag kan sen tidigare. Synsam och deras kedja har jag däremot inte jobbat inom, men jag ser det som en utmaning och jag känner mig inspirerad, säger 36-åringen.

Hur kom du i kontakt med Synsam kring tjänsten?

– Jag sökte en tjänst på Synsam för knappt ett år sen, men då blev det inget. Nu fanns en möjlighet och de hörde av sig till mig. 

Hur ser du på den utmaningen? Även om det är inom handel är det en annan bransch.

– Jag får lita på mina proffs till kollegor och lära mig av dem. Jag själv är inte proffs än. De verkar jättetrevliga och det känns som ett härligt gäng. Att försöka utveckla butiken tillsammans med dem ska bli kul.

Ett litet tag till jobbar Kim som idrottslärare på Vimarskolan.

– Det har varit en oerhört lärorik tid på skolan. Det har varit kul att få jobba som och med lärare. Det är ett otroligt viktigt yrke som jag hoppas fler utbildar sig till.

– Arbetet på skolan slutar nästa vecka och sen börjar jag på Synsam 1 augusti. Det känns bra med lite ledighet emellan. Jag har en liten kille på nio månader där hemma som jag ser fram emot att spendera sommaren med innan det är dags.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!