Toppchef i Vimmerby kommun har sagt upp sig

Vimmerby kommun behöver hitta en ny chef till Kulturskolan. Under måndagen kom beskedet att den nuvarande chefen Jennie Leander Lilja sagt upp sig.

Jennie Leander Lilja har varit chef på Kulturskolan sedan 2020. Inom kort väntar nya utmaningar.

Jennie Leander Lilja har varit chef på Kulturskolan sedan 2020. Inom kort väntar nya utmaningar.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2024-01-08 16:23

Jennie Leander Lilja har varit chef för Kulturskolan sedan hösten 2020. Dessförinnan jobbade hon som danslärare i tolv år – och hade en nyckelroll när Kulturskolan växte rejält.

– När jag började hade vi en dansgrupp med tre inskrivna elever. Det är en enorm skillnad. Att jag har fått vara med på den här resan är jättekul, sa Jennie Leander Lilja i en intervju 2020, i samband med att hon började som chef.

Nu är den tiden snart över.

Enligt uppgifter till Vimmerby Tidning har Jennie Leander Lilja meddelat Vimmerby kommun att hon kommer sluta. Det bekräftas av utvecklingschefen Egon Karlsson.

– Ja, det stämmer att Jennie har sagt upp sig. Hon har fått ett annat jobb, men jag vill inte gå in på vad för jobb det är. Det får hon göra själv. Hon meddelade sitt beslut för sina medarbetare under måndagen, säger Egon Karlsson.

Hur känner du kring det här beskedet?

– Det är jättetråkigt. Jennie har gjort ett jättebra jobb och lyft Kulturskolans verksamhet.

Vad händer nu?

– Jennie har tre månaders uppsägningstid, vilket innebär att hon officiellt är anställd fram till 20 mars. Men jag kan inte svara på hur själva övergången kommer se ut, vi har inte satt några detaljer än.

Enligt uppgifter till Vimmerby Tidning ska Jennie Leander Lilja börja arbeta på Vimmerby Folkhögskola.

  • Vi har sökt Jennie Leander Lilja för en kommentar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!