Avslutningen i Vimmerby duckar för festivalen

För att slippa en kollision mellan Hultsfredsfestivalen och studentyran beslutade Regionförbundet i Kalmar län i fjol att sista skoldagen skulle vara onsdagen före festivalen. Vimmerby Gymnasium är en av få skolor i länet som slaviskt följer överenskommelsen.

Vimmerby2008-06-04 06:37

- Vi gör som Regionförbundet sagt, men vi var inne på att ändra dag vi också, men då var det för sent, för elevernas skull hade det blivit svårt att planera om, säger Sten-Olof Svensson, chef på barn- och utbildningsförvaltningen i Vimmerby kommun.
En förskjutning av läsårstiderna har lett till en konflikt mellan Hultsfredsfestivalen och skolavslutningarna de senaste åren. För att förebygga det till i år tog primärkommunala nämnden inom Regionförbundet en rekommendation som innebar att alla skolavslutningar skulle hållas onsdagen närmast före festivalen.
- På det viset skulle eleverna inte utsättas för en dragkamp mellan att gå på sin avslutning eller att åka på festivalen, säger Lennart Werner, ansvarig för skolfrågor på Regionförbundet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om