Avtal om Ceos dröjer ännu

Det blev inget beslut i kultur- och fritidsnämnden kring ett nytt avtal mellan kommunen och Vimmerby IF om Ceosvallen när nämnden hade sammanträde på måndagen.

Vimmerby2012-09-04 06:18

- Det finns inget avtal färdigt ännu, och det underlag som finns i de diskussioner vi hittills fört med VIF måste ut i partigrupperna för genomgång innan det kan fattas några som helst beslut, säger Annika Carlson, M, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
VIF sade i slutet av förra året upp det tidigare avtalet om Ceosvallen från 2008 och som reglerade hur anläggningen ska bli till en färdig huvudarena. VIF ansåg i december att kommunen inte fullföljt sina åtaganden. Sedan dess har nya förhandlingar förts mellan parterna om villkor för ett nytt avtal.

Beräkning
VIF har redovisat sina behov för kommunen som i sin tur låtit fastighetsavdelningen tillsammans med en konsult ta fram ett pris för vad det kostar att bygga lokaler omklädningsrum, klubblokaler, servering och förråd som hör en modern fotbollsarena till. Den beräkningen stannar på cirka 8,5 miljoner kronor.
Nästa steg är finansieringen. VIF har redovisat vad man kan bidra med i form av eget arbete och vad som är rimligt att få i bidrag från olika organisationer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om