Avtal om näringslivsarbete uppsagt

Kommunen har sagt upp avtalet om näringslivsarbetet med Vimmerby Turism- och näringsliv. För Per-Åke Svensson, c, är inte det detsamma som att kommunen ska ta över arbetet.

Vimmerby2010-10-20 07:16

- Så kategorisk vill jag inte vara, kommunchefen har fått ett uppdrag att ta fram ett nytt förslag och därmed är vi i en förhandlingsprocess, säger han.
Kommunens näringslivsarbete och förhållningssätt till näringslivet har varit ett hett ämne i kommunen i flera år. Inte minst på grund av kommunens ras i näringslivsrankingen som Företagarna gör varje år.
Samtliga partier har också markerat att just näringslivsarbetet är av stor betydelse och vikt för kommunen och är helt överens om att krafttag måste till, bland annat för att Vimmerby ska börja klättra uppåt i rankingen igen.

"Ta hem uppdraget"
Däremot är det inte lika entydigt hur detta ska ske. Det blivande kommunalrådet, Micael Glennfalk, m, deklarerade inför Rotarymötet i måndags att han helst ser att kommunstyrelsen med kommunalrådet i spetsen tar tillbaka ansvaret för kommunens strategiska näringslivsarbete, samtidigt som exempelvis inflyttarservice och andra delar av den nuvarande verksamheten kan ligga på andra.
Sedan mindre än två år tillbaka har bolaget Vimmerby Turism- och Näringsliv kommunens uppdrag att arbete med näringslivsfrågor. Dit hör till exempel nyetableringar, lokalfrågor, kompetensbehov och utvecklingsfrågor, medan andra frågor som exempelvis markfrågor, miljöfrågor och planer ligger på kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om