Avvaktar med anbud på nybyggnation

Det blev inget beslut om att ta in anbud på en nybyggnation av 21 lägenheter på Vimarhems styrelsemöte. Däremot togs beslut att riva flera fastigheter i centrala Vimmerby.

Vimarhem nöjer sig än så länge med att ta in anbud för att riva de båda byggnaderna på Pistolsmeden 3. Ytterligare ett hus i Vimmerby kommer sannolikt att rivas samtidigt.

Vimarhem nöjer sig än så länge med att ta in anbud för att riva de båda byggnaderna på Pistolsmeden 3. Ytterligare ett hus i Vimmerby kommer sannolikt att rivas samtidigt.

Foto:

Vimmerby2012-10-18 06:13


- Vi tar ett steg i taget och nu nöjer vi oss med att ta in anbud på rivningen av den gamla bensinmacken och bostadshuset på Pistolsmeden, säger Tomas Holgersson, C, ordförande i bostadsbolagets styrelse.

Grupboende
Bolaget har långt framskridna planer på en ny hyresfastighet på tomten Pistolsmeden 3 i korsningen Storgatan - Bondebygatan i Vimmerby. De flesta förberedelserna är gjorda. Men det har också dykt upp andra omständigheter som gör att bolaget vill avvakta med att gå ut och ta in anbud.
- Det finns behov av gruppboende med sex lägenheter och gemensamma utrymmen. I det sammanhanget finns en tanke att integrera det i det här hyreshuset. Därför behöver vi tid för att diskutera det med socialnämnden innan vi går vidare, säger Tomas Holgersson.
Styrelsen beslutade dock att man ska ta in anbud för rivning av de byggnader som finns på de aktuella tomterna. Därmed är ytterligare en förberedande åtgärd genomförd.
Utöver den gamla bensinmacken och ett tvåfamiljshus på Pistolsmeden kommer troligen också det äldre bostadshuset på bolagets tomt Uven mitt i stan att rivas samtidigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om