"Badhusbygget" försenat

Den långa och stränga vintern har ställt till det för Vimarhem och de hyresgäster som ska flytta in i det nya hyreshuset vid Badhuset.

Vimmerby2010-07-02 06:26

- Det har blivit tajt och tufft att hinna med, så det är som att ta till skohorn för att inflyttningen kan smygstarta i dagarna, säger Jan Erixon, VD för Vimarhem AB.
Det var meningen att huset skulle vara klart för inflyttning till den 1 juli. Men igår hade bara en av de blivande hyresgästerna fått tillträde till sin lägenhet. Några till kommer att flytta in i helgen, men de flesta av de 13 som skrivit kontrakt på bostad i huset kommer att flytta in under andra halvan av juli eller i augusti. Övriga lägenheter är tillgängliga först den 1 september.
- Det är främst vintern som ställt till det för planeringen, och så är det för många pågående byggen, sedan är det alltid lite småstrul här och där, men i det stora hela har det här fungerat väldigt bra, säger Jan Erixon.
Än så länge har knappt hälften av lägenheterna hyrts ut, men Erixon tror att uthyrningen tar fart så snart huset blir mera färdigt.
Hyrorna varierar från 5 300 för den minsta tvåan till 8 800 för den största fyran.
- Det är inga dyra hyror för nya lägenheter om man jämför med andra städer, Linköping till exempel, vi ligger generellt sett lågt med hyrorna i Vimmerby, anser Jan Erixon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om