Bara en restaurang vill servera på Sommartorget

Sossarna vill stoppa den pågående upphandlingen av servering på torget för att ändra på villkoren. - Det är en självklarhet att det ska ingå möjlighet att servera vin och öl på Sommartorget, skriver socialdemokraterna. När anbudstiden gick ut hade bara ett anbud kommit in. Nästa vecka avgörs frågan i teknik- och servicenämnden.

Vimmerby2009-02-20 07:31

- Vi anser att det inte framkommit någonting som förändrar förutsättningarna sedan nämnden i november beslutade att göra en ny upphandling utifrån vår utvärdering och rekommendation, säger Anders Axklo, talesman för Centrumgruppen, som inte förordar öl- och vinservering på torget.
De tre senaste åren har kommunen inte givit möjlighet till någon servering av vare sig vin eller öl på Sommartorget. Något som många Vimmerbybor har haft svårt att komma överens med.
Den kommunala linjen är dock att den sortens servering ska krogarna ha på sina ordinarie platser och inte på torget. Där räcker det med kaffe och glass. En ståndpunkt som Anders Axklo i Centrumgruppen alltjämt försvarar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om