Barnboksförfattare möter sin publik med ny bok

Det är något visst med författarmöten. Och något alldeles speciellt när författaren sitter och ritar med sina läsare.

Författaren Emma Jansson möter sin målgrupp

Författaren Emma Jansson möter sin målgrupp

Foto: Sven Vejde

Vimmerby2023-07-25 11:30

Det kunde besökarna på Vimmerby bokhandel uppleva på måndagen när barnboksförfattaren Emma Jansson gästade bokhandeln och lanserade sin senaste bok - Mina första bondgårdsdjur - kring ett bord. Målgruppen är barn från 3 år och uppåt. Och den publiken fanns också kring bordet koncentrerat ritandes med färgpennor.

– Jag vill att barnen ska lära sig vilka djur som det finns på en bondgård, säger Emma Jansson. Med boken kan man läsa om vilka djur det finns på en gård och så peka på bilderna som jag själv ritat. Men det verkar som även vuxna kan lära sig av böckerna när de läser dem för barnen!

undefined
Möte mellan författare och läsare

Emma Janssons första bok kom 2018. Det är en hel serie av böcker som börjar med " Min första.."  och så kommer det något ur naturen; blommor, djur eller vad det nu är. Böckerna används i skolundervisningen och i förskoleklasser och är jordnära och realistiska.

– Jag gillar att man kan se vad det är på teckningarna, berättar Emma Jansson. 

Det har flockats ett helt gäng med barn kring bordet i bokhandeln. Alla är djupt koncentrerade och fåordiga när Vimmerby tidning ska intervjua. En ställer i alla fall upp Miriam Larsson.

– Det är kul, säger Miriam Larsson 10 år. 

Emma Jansson är uppvuxen i naturen som hon säger och i stallet. Därav intresset för naturen och hur vi människor använder den.

– Det måste vara rätt nivå på realismen i bilderna, menar Emma Jansson. Men det var svårt att rita traktorer. Vad är viktigt på en traktor?

undefined
Miriam Larsson gillar Emma Janssons böcker

 

undefined
Varje författare måste signera sina böcker som sig bör
undefined
Att hämta inspiration från ovan är tilllåtet
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!