Bästa juni någonsin i ALV

Första halvan av juni tappade Astrid Lindgrens Värld rejält.Andra halvan av juni tog man igen det med råge. Skillnaden? Han heter Emil.- Det visar hur otroligt populär Emil är, säger vd Mikael Ahlerup.Så trots en svag start blev ändå juni månad den bästa hittills med 89 000 besökare.

Ida och Emil har fått många besök. Foto: Janne Strömsten

Ida och Emil har fått många besök. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Vimmerby2013-07-09 04:05


Att maj månad skulle bli något svagare än normalt i Astrid Lindgrens Värld kom inte som någon överraskning.
- Emil och Pippi är våra starkaste karaktärer, som alltid är med från start till säsongens slut. På grund av vår satsning på den nya Emilmiljön, som skulle invigas 16 juni, var det första gången någonsin vi öppnade parken utan Emil. Vi hade budgeterat för en lägre maj och minskade med 5 000 gäster jämfört med i fjol, totalt 34 000 mot 39 000 majgäster 2012, säger Mikael Ahlerup.

Efterlängtad Emil
Om majtappet var väntat blev fortsättningen, från det att huvudsäsongen startade 6 juni till sista dagen innan Katthultsmiljön invigdes, mera överraskande.
- Vi fortsatte att minska och tappade jättemycket. Totalt hade vi 22 000 gäster under de där tio dagarna 6-15 juni. Det var nästan 4 000 mindre mot budget och ungefär 3 500 mindre än samma period förra året. Vi hade dagar när vi var nere under 1 000 besökare om dagen, och det har vi inte haft de senaste åren. Så jag kan väl säga att vi är glada att det trots allt bara var tio dagar under högsäsong vi var utan Emil.
Ledningen kan inte dra någon annan slutsats än att besökarna väntade på just den 50-årsjubilerande Katthultsgossens återkomst i den nya 95-miljonersmiljön. Från den 16 juni har det bara pekat uppåt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om