Bästa maj någonsin i ALV

Med 39 317 besökare under maj har ALV öppnat säsongen starkt. Det är faktiskt bästa majsifforna någonsin.- Det är väldigt roligt och indikerar att det finns ett stort intresse och nyfikenhet att besöka oss, säger vd Mikael Ahlerup.

Rekordmånga har kommit till Pippi och de andra i ALV under maj månad.

Rekordmånga har kommit till Pippi och de andra i ALV under maj månad.

Foto:

Vimmerby2012-06-12 06:11


Efter ett 2011 med besöksrekord och nya utmärkelser har även 2012 börjat bra för Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.
Från det att upplevelseparken slog upp portarna 11 maj till månadens slut passerade 39 317 personer entrén, vilket är de bästa besökssiffrorna i maj någonsin. Näst bästa majresultatet, från 2009, låg på 30 779 besökare.
Men vd Mikael Ahlerup vill inte dra alltför stora växlar på att det slagits ytterligare ett rekord.
- Det handlar om förhållandevis små tal i maj och det är svårt att jämföra eftersom det blir olika antal öppetdagar olika år.

Bra respons
Men även om man utgår från dagssnittet ligger årets siffror bäst till, med 1 872, att jämföra med 1 771 besökare per dag år 2009.
- Naturligtvis är vi otroligt glada över den här starten. Efter ett mycket bra fjolår med en stor nyhet - Mattisborgen - visar det här på ett stort intresse att komma till oss. Dessutom har också vår satsning på en förstärkning under försäsongen, där vi i år utökat med Karlsson på taket, gett bra respons. Man får lite mer än tidigare och det är fortfarande ingen trängsel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om