Båtbyggarskolan ett regional varumärke

Båtbyggarutbildningen i Storebro är ett starkt varumärke för hela Kalmar län. Det anser Vimmerbypolitikern Jan Henriksson, s. Han vänder sig nu till Regionförbundet för att få båtbyggarskolans framtida existens utredd.

Vimmerby2009-12-05 05:05

- Man kan inte lägga sig platt, det finns många skäl för att lyfta upp den här frågan ett snäpp och göra den till en regional angelägenhet. Regionförbundet har tidigare engagerat sig i olika utbildningar, till exempel designhögskolan i Pukeberg och Rock City i Hultsfred, säger Jan Henriksson.
För snart två månader sedan beslutade barn- och ungdomsnämnden i Vimmerby att införa ett antagningsstopp till båtbyggeriutbildningen i Storebro och ersätta hantverksprogrammet med en lärlingsutbildning i samarbete med det lokala näringslivet. Anledningen är framför allt att antalet sökande anses för få.
- Antagningsstoppet är okej, men som jag förstått det finns inga andra ambitioner hos nämnden, och jag vill ändå tro att den här traditionen av båtbyggeri och utbildningen i Storebro har en framtid, säger Jan Henriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om