Bättre att bo i Vimmerby i år

Västgötska Habo är en toppenkommun att bo i. Men Vimmerby är inte så illa heller. I tidningen Fokus rankning över var det är bäst att bo hamnar Vimmerby på plats 78 - ett fall framåt från fjolårets plats 95. - De gamla och familjerna är i alla fall nöjda, säger kommunalrådet Per-Åke Svensson, c.

Vimmerby2010-05-29 04:05

Senaste företagsrankingen var ett svart hål för Vimmerby kommun, som fortsatte att rasa ner mot bottenskiktet.
Men allt är inte negativt. Kommunalrådet Per-Åke Svensson blev rentav glatt överraskad när han såg resultatet av tidningen Fokus rankning över vilka kommuner det är bäst att bo i. Vimmerby går framåt från plats 95 till plats 78.
- Det är roligt och viktigt att kunna visa att det finns positiv ranking också, och det tycks ju finnas en viss nöjdhet med att bo i Vimmerby, åtminstone om man är barn eller gammal.

Personaltätt
Det är alltså i kategorierna "att vara gammal" och "att ha familj", som underlaget, som består av statistik från statliga myndigheter och intresseorganisationer, ger lite plus i kanten. I personaltäthet i äldrevården rankas Vimmerby 12, där kommunerna placeras från 1 till 290, i medellivslängd 57 och när det gäller förvärvsarbetande pensionärer 53. Sämre är det dock med tillgänglighet i äldrevården (204) och kompetens i äldrevården (253). Totalt rankas kommunen 40 när det gäller att vara gammal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om