"Bättre med ättestupa än att pensionärer ska svälta ihjäl"

PRO-ordförande sågar kostbesparingarna.

Erna Helgee, ordförande för PRO Vimmerby, tycker att de föreslagna besparingarna inom kostorganisationen drabbar de gamla för hårt. "Åttestupa vore bättre".

Erna Helgee, ordförande för PRO Vimmerby, tycker att de föreslagna besparingarna inom kostorganisationen drabbar de gamla för hårt. "Åttestupa vore bättre".

Foto:

Vimmerby2016-02-08 07:00


- Vet du, det vore bättre med ättestupa än att pensionärer ska svälta ihjäl.

Erna Helgee, ordförande för PRO Vimmerby, sågar de föreslagna besparingarna inom kommunens matservice.

Det väntar stora förändringar för många äldre som äter kommunens mat när två miljoner ska sparas in. Det handlar bland annat om förslag att endast servera lunch på Granen, att stänga matserveringarna på Solgläntan i Tuna och Frödala helt och matserveringen på Norrskenet inte ska öppnas.

Utöver de ovan nämnda förslagen handlar det om att ändra matleveranserna till bara en dag i veckan i fortsättningen istället för två.

- Jag kan inte säga annat än att det är rent åt helvete. Det har passerat en gräns nu, man kan inte plocka mer av de äldre, säger Erna Helgee, upprörd ordförande för PRO Vimmerby.

Hon har krävt att få ut förslag och underlag från kommunen, för att pensionärerna ska ha möjlighet att komma med ett remissvar innan kommunstyrelsen fattar beslut den 16 januari.

- Man frågar sig varför kommunala pensionärsrådet inte kontaktas före beslut, utan bara ska få information efter beslut. Men det beror helt enkelt på att man inte vet att vi är remissinstans och att vi har rätt att säga vårt i frågor som rör äldre. Och det gör väl det här om något.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om