Bättre ordning på bibblan

Större. Och bättre. Det ska biblioteket i Vimmerby bli efter ombyggnation och en rad förändringar. - Vi får äntligen plats att placera böckerna organiserat och överskådligt och det kommer att bli betydligt enklare att hitta det man söker, säger bibliotekschef Margret Halvardson.

Foto:

Vimmerby2007-02-02 07:56

På måndag stänger biblioteket - för att öppna igen den 3 mars.
Men redan nu ser delar av övervåningen ut som om ett team från ett homemakoverprogram dragit fram. Väggar slås ut. Flyttkartonger står staplade. Omkring 75 procent av bibliotekets böcker ska flyttas. Men trots extrajobb och pyssel är ombyggnationen mycket efterlängtad av personalen.
- Det här har vi väntat på jättelänge. När det blev aktuellt med ombyggnation i stadshuset kom vi med i samma omgång, och det är vi glada för, säger bibliotekschef Margret Halvardson.
Den alltmer påtagliga trängseln har resulterat i knöliga lösningar - placeringen av böcker har snarare baserats på var böckerna får plats än på organiserat klassifikationssystem.
Drygt 50 kvadratmeter extra på bibliotekets markplan kommer att göra stor skillnad.
- Vi kan flytta om våra böcker så att de står mera överskådligt och det kommer att bli betydligt enklare att hitta det man letar efter. Det blir helt enkelt ordning och dessutom får vi ett nytt genomtänkt skyltsystem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om