"Behåll Ådala i kommunal ägo"

I vinter ska de boende på Ådala flytta in till det nya äldreboendet i Vimmerby. Vad som händer med byggnaden i Gullringen är fortfarande en öppen fråga. - Kommunen kan komma att behöva lokalerna i framtiden, säger Micael Glennfalk (M).

Vimmerby2014-04-14 06:13

Det omtyckta vård- och omsorgsboendet Ådala i Gullringen ska läggas ned. De knappt tio boende flyttas in till det nybyggda äldreboendet i Vimmerby när byggnationen är klar för inflyttning.
Vad kommunen ska göra med fastigheten i Gullringen är ännu inte beslutat. Kommunalrådet Micael Glennfalk (M) öppnar nu för att behålla fastigheten i kommuanl ägo för framtida behov.
- För att finansieringen för det nya äldreboendet ska fungera måste de boende i Ådala flytta in och först och främst måste vi fylla Senioren. Men det finns beräkningar på att den äldre delen av befolkningen ökar med 1 000 personer fram till 2020 och 2 000 personer fram till 2040, så i framtiden kommer kommunen behöva fler lokaler.

"Kan öppna Ådala igen"
Utifrån det vill Glennfalk behålla Ådala i kommunal ägo.
- Vi vet inte hur framtiden kommer att se ut och därför kan det vara bra att ha Ådala i bakfickan. Det går inte att bygga nya dyra särskilda boenden så fort man behöver och bevarar vi Ådala kanske vi kan öppna en avdelning där igen om vi ser ett behov. Därför tycker jag att kommunen ska fortsätta äga Ådala, men det här är mina privata funderingar, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om