"Behöver inte vara oroliga längre"

Tidigare under veckan kunde tidningen gå ut med uppgifter gällande att Vimmerbyortens Ryttarförenings verksamhetschef avgått. Uppgifter som nu är bekräftade av föreningens ordförande Tina Borum. Ingen ny kommer kommer tillsättas på den tjänsten. Ridinstruktören som begärt tjänstledigt kommer dock bli kvar. – Vi ska gå runt som det är tänker vi, säger Tina Borum.

Verksamheten på Ryttargården planeras komma igång i augusti trots en del turbulens inom VIRF. Foto: Magnus Strömsten

Verksamheten på Ryttargården planeras komma igång i augusti trots en del turbulens inom VIRF. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Vimmerby2017-07-21 07:30

När tidningen kontaktade Tina Borum tidigare under veckan kunde hon inte ge några konkreta svar gällande personalsituationen i föreningen. Det var då uppgifter hon inte kunde gå in på. Nu några dagar senare kan hon berätta precis hur situationen ser ut.

– Vår verksamhetschef har sagt upp sig och kommer sluta den tolfte september. Men verksamheten kommer fortsätta precis som vanligt med våra två övriga ridinstruktörer.

Uppgifterna gällande att en ridinstruktör begärt tjänstledigt stämde likaså berättar Tina.

– Vi har väntat på besked från vår ridinstruktör som begärt tjänstledigt om hon kunde tänka sig att komma tillbaks. Det har hon nu också gjort så vi har inte tappat lika mycket som vi trodde från början att vi kunde göra.

"Ser förhoppningsvis ljust ut"

Nu ska den tuffa tiden vara förbi hoppas Borum och nu blickar föreningen istället framåt mot terminstarten.

– Det ser förhoppningsvis ljust ut inför hösten tycker vi själva. Vi kommer att starta upp den andra augusti då all personal och styrelse har en planeringsdag tillsammans för hur verksamheten ska se ut under hösten.

Kommer ni tillsätta någon ny verksamhetschef?

– Nej, det är en tjänst som nu är borta och den kommer att få vara borta. Vi kommer dra ner och inte tillsätta den med någon ny tjänst.

Tina berättar att hon fått mycket samtal och folk har varit väldigt bekymrade.

– Men nu behöver våra oroliga elever inte vara oroliga längre. Vecka 31 kör våra lektioner igång igen precis som vanligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om