Bejublad dans på gymnasiet

Dansföreställningen Identitet blev en stor framgång för eleverna på gymnasiets dansprofil. Totalt var 26 personer uppe på Kulturskolans scen under torsdagskvällen. - Dansarna var fantastiska, säger läraren Kajsa Lundahl.

Vilket drag! Dansinriktningen på Vimmerby gymnasium bjöd på en bejublad föreställning under torsdagskvällen. I avslutningsnumret var alla 26 dansare upp på scenen.

Vilket drag! Dansinriktningen på Vimmerby gymnasium bjöd på en bejublad föreställning under torsdagskvällen. I avslutningsnumret var alla 26 dansare upp på scenen.

Foto:

Vimmerby2014-04-12 04:05


I torsdags och i fredags har eleverna på Vimmerby gymnasiums dansprofil visat sina färdigheter på Kulturskolans scen. Föreställningen Identitet är treornas slutproduktion för sin tid på gymnasiet.
Tillsammans med koreografen Andreas Sanchez har danseleverna skapat de olika programmen som alla försöker berätta något om identitet. Totalt bjöd eleverna på 15 olika programpunkter och i slutet av showen var alla 26 dansare på scen, vilket gav en fin bild av gymnasiets framgångsrika dansverksamhet.
- Det gick jättebra och alla på scen var fantastiska, ja, de slog mig med häpnad. De hade utstrålning och närvaro och det är det viktiga när man står på scenen, säger Kajsa Lundahl som är lärare på dansprofilen tillsammans med Jenny Leander Lilja. Även Madelen Hjelm har hjälpt till med koreografin.
Lundahl var nöjd med sina elever:
- Det var ett bra flow genom hela föreställningen och vi fick till en lyckad variation. Koreografi som eleverna gjorde själva skulle handla om identitet och en del utgick från sig själva och en del från själva ordet. Det gjorde att vi fick en bra variation.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om