Bekräftade fall av covid-19 fortsätter öka i länet

Smittspridningen av covid-19 fortsätter att öka i länet. Fler bekräftade fall denna sommar jämfört med förra, men trycket på hälsocentralen i Vimmerby har minskat.

Under vecka 28 förra året var det ett bekräftat fall av covid-19 i Vimmerby, i år är det åtta fall under samma period.

Under vecka 28 förra året var det ett bekräftat fall av covid-19 i Vimmerby, i år är det åtta fall under samma period.

Foto: Johanna Heed

Vimmerby2022-07-27 12:00

Antalet bekräftade fall av covid-19 har ökat under de senaste veckorna i Vimmerby. Antalet fall är högre i år under sommaren jämfört med förra. 

Under vecka 28 bekräftades åtta fall i Vimmerby och två fall i Hultsfred. Det är omikronvarianten BA 5 som står för majoriteten av fallen i länet.

Trots en ökning sker detta på fortsatt låga nivåer. Vimmerby hälsocentral har inte märkt av någon smitta och har heller inte vidtagit några nya åtgärder för smittspridningen, då den fortfarande är låg.

– Vi har mycket att göra men det beror inte på covid-19, vi har inte märkt något av det, säger Frida Hultgren, avdelningschef på Vimmerby hälsocentral och fortsätter:

– Vi testar inte lika mycket idag heller. Vi följer råden från folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkare. Det testas inte på samma sätt och folk vänder sig inte till oss på samma sätt längre, säger hon.

Vimmerby hälsocentral har fortfarande försiktighetsåtgärder för att stoppa smittan, som de haft sedan pandemins början. Det kommer de även att fortsätta med framåt.

– Vi tar in alla med förkylningssymtom i en särskild ingång men det har vi gjort och fortsätter med. Och det beror inte på att det har ökat utan det har vi gjort hela tiden.

Hälsocentraler fortsätter att följa och uppmanar andra att följa de råd som gäller. Att ta påfyllnadsdoser när möjlighet finns och stanna hemma när man har förkylningssymtom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om