Bemöter biokritik

"Störande att man inte kan få reda på när filmerna visas. Vill de inte att folk ska gå på bio i Vimmerby?"- Klart vi vill ha folk på bion. Men vi kan inte släppa tider på filmer innan vi vet själva, säger Fredrik Johansson, biografägare i Vimmerby, som svar på kritik om dålig information.Han berättar också att bion - och telefonen - bara är bemannad när film visas.- Så har det alltid varit. Men visst är det tuffa tider i biobranschen. Förra året var ett av de sämsta någonsin, med en minskning på 40 procent.

Vimmerby2013-09-24 06:53


I en kritisk insändare, som publicerats i vår tidning, ifrågasatte en anonym Vimmerbybo om det fortfarande finns någon biograf i Vimmerby. "I söndags kväll gick jag förbi bion för att få information om kommande filmer under den här veckan. Dörren var öppen, men ingen personal syntes till. Jag ropade flera gånger, men ingen kom. Efter en halvtimma gick jag förbi igen och samma procedur upprepades. Ingen personal som kunde svara på frågan om kommande visningstider. Inte heller någon information att läsa sig till.
Jag gick hem och ringde. Många signaler gick fram, men inget svar. Ej heller någon telefonsvarare som kunde rycka in och hjälpa mig. Samma sak med hemsidan. Ingen tillgänglig information, detta på grund av åska stod det.
I måndags ringde jag flera gånger, inget svar."
Bemanning
Även andra Vimmerbybor har hört av sig till redaktionen och undrar om det rentav är så att Vimmerby Bio har stängt - eller gått i konkurs.
- Inte alls. Vi har aldrig bemanning på biografen annat än vid insläpp till bion. Just den söndagen som insändarskribenten hänvisar till var maskinisten inne i salongen och hörde inte att det var någon i foajén. Där finns en detektor som ger signaler till en sökare maskinisten ska ha med sig, men det blev en miss den här gången, säger Fredrik Johansson, som driver biografen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om