Benny - ny på LP-kontakten

Sedan årsskiftet har LP-kontakten öppnat i Korskyrkans källarlokal, efter att verksamheten har varit stängd under några år. - Vi välkomnar alla som har eller haft någon form av missbruk. Eller som behöver prata med en medmänniska, säger Benny Lejonqvist, föreståndare för LP-kontakten i Vimmerby.

Benny Lejonqvist är föreståndare för LP-kontakten, som öppnat i Korskyrkans källarlokal.

Benny Lejonqvist är föreståndare för LP-kontakten, som öppnat i Korskyrkans källarlokal.

Foto:

Vimmerby2014-02-17 07:14


LP-kontakten är en organisation med över 70 enheter runt om i Sverige. Hur väl respektive kontakt är utbyggd kan variera, men verksamhetsidén är samma för alla.
- Vi vill förebygga och avhjälpa drog- och alkoholmissbruk med den kristna tron som grund. Det finns dock inget tvång att vara kristen för att komma hit, och ingen behöver följa samma väg som jag gjort, säger Benny Lejonqvist.
- Det viktiga är att jag finns här med ett lyssnande öra om någon vill prata eller få hjälp ut ur sitt missbruk.

Förflutet som missbrukare
Benny Lejonqvist arbetar i verksamheten under tisdagar och halva torsdagar. Resterande tid är han på LP-kontakten i Västervik. Men hans liv har inte alltid sett ut som det gör idag.
- Jag har ett kriminellt förflutet och har levt med missbruk under större delen av mitt vuxna liv. För sju år sedan blev ett kristet behandlingshem min räddning.
- Jag vet vad det vill säga att vara missbrukare och tror att jag kan inspirera och motivera den som vill förändra sitt liv.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om