Bennys sköna perspektiv

Sur? Trött och hängig? Det finns bot. I Warmbadhuset i Vimmerby sätter konstnären Benny Ekmans kvinnokroppar och huskroppar - och en och annan fågelkropp - färg på tillvaron för en stund.

Vimmerby2009-02-10 07:24

Västervikskonstnären Benny Ekman flirtar lite extra med Vimmerbyborna i sin första separatutställning i Vimmerby, som öppnar i morgon onsdag och pågår till 1 mars. Här finns Vimmerbymotiv som ni aldrig tidigare sett dem - "Konstens borg" (Warmbadhuset), en eldfärgad himmel lyser över centrum i "Himlaröd torg", "Pippi på gång" visar stans mest kända figur traskande på trottoaren utanför gymnasieskolan, en rödprickig ängel flyger över kyrkan och församlingshemmet och tavlan som gett utställningen sitt namn - "Vimlet i Vimmerby" - ger en hundpromenad i kyrkparken en humoristisk knorr.

Iskall svit
Första separatutställningen i Vimmerby alltså (men han deltog i en sommarsalong i Vimmerby i slutet av 1990-talet) och tio år sedan första utställningen någonsin.
Det har gått hyfsat fort för honom att både bli erkänd och sätta Västervik på konstkartan. För en tid sedan kom han hem från ishotellet i Jukkasjärvi där han för fjärde gången skapat en av sviterna - i år på det dubbelbottnade temat Get Bad.
Kvinnan i sviten känns igen från hans bilder - oavsett stil, figur, frisyr finns drag av en och samma kvinna i Benny Ekmans konst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om