Berendsens-huset köps privat

Berendsensfastigheten i Vimmerby går kommunen ur händerna. En affär är i det närmaste i hamn mellan Landstinget och Henrik Samuelsson som köper industrifastigheten för 2,7 miljoner kronor. Kommunen har visserligen chansen att försöka utnyttja en förköpsrätt. Men den möjligheten är inte aktuell.

Vimmerby2006-02-18 05:19

- Nej, vi är inte så långt framme i vår egen utredning av ett kultur- och fritidshus så att vi kan gå in och säga till Landstinget att blåsa av den här affären, säger kommunalrådet Leif Larsson i en kommentar.
Det är alltså Landstinget i Kalmar län som nu hittat en köpare till Berendsens-fastigheten i centrala Vimmerby. En fastighet på totalt 18 000 kvadratmeter och byggnadsytor på i runda tal 5000 kvadrat.
Fastigheten hamnade i centrum i fjol då Ungdomsrådet och ungdomarna i Vimmerby lade fram sitt förslag att fastigheten skulle passa utmärkt till allaktivitetshus.
Intresset för den ambitionen var varierande hos makthavarna, men så småningom kom en utredning i gång om ett kultur- och fritidshus och parallellt med den undersöktes också förutsättningarna för kommunen att eventuellt köpa Berendsens-fastigheten av landstinget

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om