Bergqvist lämnar VD-jobbet

Birgitta Bergqvist lämnar jobbet som VD för Vimmerby Turism- och Näringsliv.
- Det uppdrag jag anställdes för finns inte längre kvar därför väljer jag att sluta, säger hon.
Samtidigt ombildas bolaget till Vimmerby Turistbyrå AB och Ulf Berg väljs till ordförande i en nygammal styrelse.

Birgitta Bergqvist slutar som VD i Vimmerby Turism- och Näringsliv. Samtidigt bildas bolaget om och ny ordförande i den nygamla styrelsen blir Ulf Berg.

Birgitta Bergqvist slutar som VD i Vimmerby Turism- och Näringsliv. Samtidigt bildas bolaget om och ny ordförande i den nygamla styrelsen blir Ulf Berg.

Foto:

Vimmerby2011-06-10 06:16


- Min primära uppgift är att se till att den operativa verksamheten i turistbolaget fungerar, och sedan är det förstås viktigt att vi får ett snabbt besked från politikerna om vad man vill med turismen från och med nästa år, säger han.
Det var under stor ovisshet om hur den framtida turistorganisationen i Vimmerby ska se ut som Vimmerby Turism- och Näringsliv höll årsstämma på onsdagskvällen.

VD:n slutar
Där offentliggjorde VD:n Birgitta Bergqvist att hon lämnar sin tjänst från och med den 1 juni i år.
- Det är ett enkelt skäl till det, uppdraget jag tackade ja till 2008 finns inte längre kvar. Men jag ser fortfarande en oerhört stor potential i Vimmerby, men då kan man inte separera näringsliv och turism - det hör ihop, säger hon.
VTN ombildades under onsdagskvällens stämma till Vimmerby Turistbyrå AB. Det är också en konsekvens av att kommunen tagit bort näringslivsuppdraget från bolaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om