Berlin nästa för Vimmerbyrapparen

Riksfinalen i Imagine i helgen – och Vimmerbyrapparen Chelsy Nicolas har redan ny plattform i sikte. Hon är en av tre utvalda svenska artister som står på scen i Berlin i musikprojektet Die Neuen Schweden.

18-åriga rapparen Chelsy Nicolas, Queen.C, är en av tre svenska artister som valts ut att stå på scen i Die Neuen Schweden i Berlin.

18-åriga rapparen Chelsy Nicolas, Queen.C, är en av tre svenska artister som valts ut att stå på scen i Die Neuen Schweden i Berlin.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2018-05-12 07:05

Det går bra nu för 18-åriga Chelsy Nicolas, som under artistnamnet Queen.C hittar allt fler kanaler för att nå målet att kunna ägna sig åt musiken.

När vi ses är hon på väg till riksfinalen i Imagine Sweden festival, en musiktävling för musiker mellan 13 och 21.

– Det är det här jag vill. Träffa andra artister, lära av varandra, knyta kontakter och få respons på det jag gör. Det känns otroligt kul och allt har gått så snabbt.

Mer är på gång. Nu är hon en av tre svenska artister som valts ut till musikprojektet Die Neuen Schweden, där svenska Sensus samarbetar med Berlinbaserade Nordic Nature.

– Jag trodde inte jag skulle bli vald när det finns så många duktiga artister. Sedan fick jag veta att jag var en av 26 som gått vidare från 123, och efter slutgallringen var jag en av de tre. Jag kan inte förklara hur glad jag blev.

Den 27-29 augusti åker hon till Berlin för att knyta kontakter.

– Det är ingen tävling, bara en fantastiskt möjlighet att leverera inför publik, delta i workshops, träffa skivbolag. Som en plattform att nå ut internationellt.

Chelsy har rötterna i Kenya och började skriva egna låtar som 14-åring, inspirerad av rapartister på Youtube. Efter Idolresan 2016 har hon hittat sin egen stil inom hiphop/rap och vet precis vad hon vill med sina texter. Nyligen släpptes första singeln på hennes kommande album, låten Brev till lilla Chelsy.

– Jag vill dela med mig av sånt jag vet att andra kan relatera till. Allt kanske inte handlar om mig själv men jag tror många kan känna igen sig.

Riksfinal och Berlinscenen är en sak. Gig på Fabriken hemma i Vimmerby en annan.

– Vimmerby är alltid i hjärtat. Det var här jag började skriva musik och det är här jag fått chansen att växa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om