Bertil pensionär efter 49 år

Måndag morgon - en ny arbetsvecka väntar. En vecka som blir helt annorlunda alla andra för lagerchefen Bertil Stridell - från och med i dag är han pensionär efter 49 år som reservdelsman hos Lantmännen.

Bertil Stridell i butiken som också är en viktig del i Lantmännen Maskins service till lantbruket i regionen. Nu går reservdelschefen i pension efter 49 år i yrket.

Bertil Stridell i butiken som också är en viktig del i Lantmännen Maskins service till lantbruket i regionen. Nu går reservdelschefen i pension efter 49 år i yrket.

Foto:

Vimmerby2012-09-03 06:11


- Jag började 1963 hos Östgöta lantmän i Kisa och i och med att Odal blivit Lantmännen Maskin kan ju säga att cirkeln är sluten och någon gång ska strecket dras och jag har valt att sluta nu, säger Bertil Stridell till vår tidning under sin sista arbetsdag på fredagen.

Kunder & kollegor
En del av alla de kunder som haft med Bertil Stridell att göra under hans år när han servat bönderna i regionen med deras behov av reservdelar till maskiner och traktorer mötte upp för att ta en fika och hedra honom. Några gamla kollegor fanns också med i hyllningarna.
49 år är ett långt yrkesliv - men Bertil Stridell har alltid trivts med sitt jobb. Han har egentligen bara bytt arbetsgivare en gång på eget initiativ, de andra gångerna har det varit genom företagsköp och sammanslagningar.

Kisa 1963
Han började hos dåvarande Östgöta lantmän i Kisa 1963. Fem år senare gick han över till dåvarande BS Maskiner, men fortfarande kvar i Kisa. Samma höst bar det av till Vimmerby.
- Jag blev erbjuden tjänsten som lagerchef hos BS Maskiner i Vimmerby och tackade ja, säger han.
1978 såldes BS Maskiner till Jönckes Maskin, och ett halvår senare flyttade maskinfirman in i nya lokaler - nuvarande Karaktärshotellet!
Knappt tio år senare köpte Maskinbolaget Trava hela Jöncke-koncernen och lager och verkstad hamnade i de lokaler där man fortfarande finns. Namnet har bytts två gånger från Trava till Odal och sen senast till Lantmännen Maskin.
Men Bertil Stridell har bestått genom alla turer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om