Besked om Necovski dröjer

I går skulle KPMG:s granskning av Itsams vd Alberto Necovski presenteras för direktionen. Så blev det inte. Direktionen fick nöja sig med en muntlig dragning - och den skriftliga rapporten presenteras inte förrän nästa vecka. - Jag kan inte kommentera innehållet i dragningen, säger Vimmerbys kommunalråd Micael Glennfalk (M).

Oviss framtid. Itsams entledigade vd Alberto Necovski får fortsätta att vänta på besked om huruvida han får fortsätta i kommunalförbundet eller tvingas sluta.

Oviss framtid. Itsams entledigade vd Alberto Necovski får fortsätta att vänta på besked om huruvida han får fortsätta i kommunalförbundet eller tvingas sluta.

Foto:

Vimmerby2013-11-08 07:15


I mitten av september anlitades revisionsfirman KPMG för att göra en oberoende granskning av Itsams vd Alberto Necovski. Då trodde man att granskningen skulle ta cirka tre veckor. Datumet har flyttats fram vid flera tillfällen - och så blev det även i går.
- Jag hade förväntat mig att vi skulle få rapporten skriftligt, men det fattas vissa saker som revisorerna inte har fått färdigt. Nu lovade KPMG att rapporten kommer nästa vecka och vi har ett nytt direktionsmöte den 14 november, säger Micael Glennfalk.
Även då är det högst osäkert om ett beslut om Alberto Necovskis framtid kan tas.
- Vi måste ge skälig tid till vd att bemöta rapporten så det kommer att ta en tid till. Det är inte bra, vi vill ha klart det här så fort som möjligt, men kravet på att det ska bli korrekt är överordnat.

"Inga kommentarer"
Det var i mitten av september som kritiken mot vd Alberto Necovski tvingade direktionen att agera. Kritiken gällde främst svågerpolitik, slöseri med skattemedel och överdrivet utnyttjande av sitt tjänstebilsavtal. Necovski entledigades, och revisionsbyrån KPMG tillsattes för att göra en oberoende utredning.
Glennfalk är mycket förtegen om den muntliga dragning som direktionen fick om rapporten i går.
- Jag kan inte kommentera det. Personalärenden är sekretessbelagda tills att man kan hantera dem, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om