Beskedet: Då öppnar Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby

Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby slår upp portarna för säsongen om ett par veckor. Det gäller både trädgårdarna och utställningarna.

"Vi öppnar Näs ansvarsfullt i maj" säger Mia Thelin och Lena Möller. egenligen skulle musset ha öppnat den 9 april, men det sköts fram på ovisstid på grund av Coronakrisen.

"Vi öppnar Näs ansvarsfullt i maj" säger Mia Thelin och Lena Möller. egenligen skulle musset ha öppnat den 9 april, men det sköts fram på ovisstid på grund av Coronakrisen.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2020-05-07 16:08

– Vi vill dela med oss av Näs och har beslutat att öppna på ett ansvarsfullt sätt, säger marknads- och försäljningschefen Lena Möller och verksamhetschefen Mia Thelin.

Säsongsstart blir Kristi Himmelsfärdsdag, den 21 maj.

– Det är Karin Nymans födelsedag, alltså den dag hon fick den första berättelsen om Pippi i present av sin mamma, Astrid Lindgren, 1945, säger Lena Möller.

På vilket sätt är öppningen ansvarsfull?

– Det blir en del begränsningar. Vi öppnar inte barndomhemmet, där är det svårt med distans. Vi tillåter ett max antal personer åt gången inne på utställningarna, vi glesar ut mellan borden i serveringen och det blir inga evenemang, säger Mia Thelin.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner med städning, handsprit och krav på att alla som jobbar är helt friska, säger Lena Möller.

– Vi har förmånen att mycket är utomhus och trädgårdarna är kanske finare än nånsin och är besökarna bara tillräckligt utspridda är det inga problem. Vi brukar normalt ha mellan 50 och 100 besökare så här års, säger Mia Thelin.

Den nya utställningen "Dagens Pippi" är klar och öppnar också till den nya premiärdagen.

– Den bygger på en kampanj Astrid Lindgrens AB driver tillsammans med Rädda Barnen för att stötta flickor på flykt. Det känns bra att delta i kampanjen, säger Mia Thelin.

Dessutom blir det en utställning utomhus med temat "Pippi" 75 år.

– Vår intention är att vi kan öppna mer efter hand under säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!