Beskedet: Så blir studentfirandet på Vimmerby gymnasium

Nu har ett beslut om hur studentfirandet ska gå till på Vimmerby gymnasium, tagits. Verksamhetschef Anders Eriksson berättar om planerna.

Det blir ett utspring och upplägget blir liknande som 2020 års student.

Det blir ett utspring och upplägget blir liknande som 2020 års student.

Foto: Magnus Strömsten/arkiv

Vimmerby2021-05-21 12:44

– Det blir ett firande som liknar förra årets. De erfarenheter vi drog av studenten förra året är att det fungerade ganska väl. De jag pratade med, både det årets studenter och vårdnadshavare tyckte att det hade varit väldigt trevligt. Det blir fokus på just dem istället för att det blir väldigt mycket folk, säger verksamhetschefen Anders Eriksson. 

Det innebär att på fredagen blir det utspring för samtliga studenter i Vimmerby på gymnasiets innergård. Det blir ungefär en klass som springer ut var 45:e minut. På så sätt tror man kunna klara av att sprida ut anhöriga. 

– Vi kan leva upp till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de regionala riktlinjer som vi har om vi delar upp det så här, då får vi inte fler personer på plats än att vi kan hålla det avstånd som krävs. Vi kommer märka ut platser var vårdnadshavare bör stå så att vi kan hålla den sociala distanseringen, säger han.

I dagsläget är planen att varje student får ha två anhöriga närvarande vid utspringet, men det är något som kan komma att ändras beroende på hur rekommendationerna ser ut vid studentdagen.

– Om det är så att vi får lite lättnader i restriktionerna så tror vi att vi kommer kunna klara av att ha fler anhöriga, men det förutsätter att vi får lättnader i restriktion. I dagsläget så är det två anhöriga, men får vi ny information så kommer vi anpassa efter de riktlinjerna, avslutar Anders Eriksson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!