Beslut för kvarteret Kiosken inväntas

För en tid sedan förändrades de ursprungliga byggnadsplanerna för kvarteret Kiosken i centrala Vimmerby. Nu väntar byggbolaget på besked från kommunen för att kunna gå vidare med sitt arbete.

Magnus Sjölyck, VD på Byggbolaget, säger att planerna på att bygga trygghetsboende kvarstår, men att ett beslut från kommunen inväntas.

Magnus Sjölyck, VD på Byggbolaget, säger att planerna på att bygga trygghetsboende kvarstår, men att ett beslut från kommunen inväntas.

Foto: Jimmy Karlsson / Arkiv

Vimmerby2022-08-09 17:32

I början av maj kunde Vimmerby Tidning rapportera att byggnationen av bostadsrätter i kvarteret kiosken hade stoppats. Den ursprungliga planen att producera sjutton centrala bostadsrätter lades ner även om flera av lägenheterna redan var sålda. Däremot kvarstod planen att bygga ett trygghetsboende med drygt trettio lägenheter på samma plats. Sedan dess verkar det inte ha hänt särskilt mycket på området där det just nu är parkering.

Vad händer nu efter att de ursprungliga byggnadsplanerna har slopats?

– Nu väntar vi på beslut från kommunen om att få bygga trygghetsboenden, och avvaktar lite med bostadsrättsföreningen, säger Magnus Sjölyck som är VD på Byggbolaget.

Han berättar att bolaget inte kan gå vidare med byggnationen förrän de har fått kommunens godkännande.

När kommer det beslutet att tas?

– Jag tror det är 19 september det skulle tas upp och det är då vi ska få besked, säger Sjölyck.

Sjölyck berättar att deras planer på att bygga trygghetsboende kvarstår, men att det finns vissa faktorer som gör det osäkert hur det kommer att bli. 

– Vi har fortfarande hoppet uppe om dem. Sedan är det ju oroliga tider och så, men än så länge har vi den förhoppningen.

Det osäkra världsläget var även en av anledningarna som togs upp av initiativtagaren Tomas Carlström till att planerna på att bygga bostadsrätter lades ner, med hänvisning till bland annat stigande räntor och lånesvårigheter för köpare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!