Beslutet taget: Nu ska restaurangen säljas

Restaurangen Mossebo Gästhem är till salu. Pandemin blev en tuff start för ägartrion, och de svårigheter att hitta personal som hela restaurangbranschen brottas med just nu, blev spiken i kistan.

Ägartrion bestående av Andrew Johnston (till vänster), Clara Rylander och Andreas Nibelius (till höger), har beslutat sig för att sälja Mossebo Gästhem.

Ägartrion bestående av Andrew Johnston (till vänster), Clara Rylander och Andreas Nibelius (till höger), har beslutat sig för att sälja Mossebo Gästhem.

Foto: Rebecca Malmström Forsgren

Vimmerby2022-06-14 20:20

Det var Dagens Vimmerby först med att berätta. Vimmerby Tidning pratar med Andrew Johnston, en tredjedel i ägartrion, som till fullo också består av Clara Rylander och Andreas Nibelius.

– Det är jättetråkigt men vi kände att det är bättre att nån annan får ta över som kan köra det vidare, säger Johnston. 

Ägartrion tog över Mossebo i slutet av 2019 och hann köra ett julbord. Sen kom 2020 och corona.

– Vi hann att ha julborden, men sen dök det i mars. Vi hade massa bokningar som avbokades och det var en kvarts miljon kronor som bara försvann, säger han och fortsätter:

– Det var helt klart fel timing, men det visste vi inte då. Det såg bra ut och vi hade en rätt schysst budget. 

Under 2022 har Mossebo hållit stängt och julborden 2021 blev det sista som skedde i ägartrions regi. Nu hoppas Johnston att man hittar en köpare snabbt.

– Tanken är att försöka hitta en köpare så fort som möjligt, som kan ta över och köra i sommar. Jag ser framför mig en familj eller något som tar över, som kan köra det helt i egen regi utan en massa personal. 

Vad har ni för planer för framtiden, utan Mossebo?

– Jag och Clara (Rylander reds. anm.) kommer att fortsätta lite tillsammans i Brännebro. Sen har jag värdshuset i Gullringen också, säger han och lägger till:

– Vi kommer inte ge upp, vi kör på men i lite annorlunda form. Det är jättekul. Det finns mycket positivt i det också. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!