Besöksantalet minskade med hälften

Sommarsäsongen närmar sig sitt slut och många turistmål kan nu börja sammanfatta året som gått.

Likt många andra turistmål har Bullerbyn tappat besökare i år. Carina Svensson driver caféet i ladugården och har märkt av en minskning på 50 procent i juli.

Likt många andra turistmål har Bullerbyn tappat besökare i år. Carina Svensson driver caféet i ladugården och har märkt av en minskning på 50 procent i juli.

Foto: Martina Gradian

Vimmerby2020-08-24 20:00

Om somrarna åker många till Bullerbyn i Sevedstorp för att uppleva inspelningsplatsen för Alla vi barn i Bullerbyn. Carina Svensson driver caféet i ladugården och har märkt av ett besökstapp på 30 procent för juni och 50 procent för juli. 

– Så det blev bättre, och sedan sämre, säger hon. 

Fanns det tankar på att inte ha öppet alls i år?

– Ja, vi diskuterade det i början, men eftersom det ändå är ett stort område där man kan vara utomhus och slipper trängas så landade vi i att vi försöker ändå.

Försöket har varit uppskattat hos de som besökt gårdarna, men kommer inte att räcka till för att göra de investeringar som Svensson skulle velat se. 

– Vi kan inte köpa in sånt som vi skulle velat, och vi skulle behöva rusta upp gärdsgårdarna, de murknar ju, men det får vänta. 

Minskade intäkter har också påverkat personalen som jobbar i Bullerbyn. Under högsäsongen var de tre personer på plats under dagarna. 

– De som jobbar har fått jobba lite mindre än vanligt.

Snart är säsongen slut och trots att Carina Svensson inte kan känna sig nöjd över det stora besökstappet är hon ändå nöjd med att de valde att ha öppet, och är försiktigt positiv inför kommande säsong. 

– Jag har haft det här som hobbyverksamhet i 30 år, det är ju ingenting man kan leva på tyvärr. Vi klarar oss, och vi får ser framåt mot nästa säsong och hoppas att vi kan ha öppet då. 

Hoppas? 

– Ja, jag planerar ju att ha öppet, men man vet ju aldrig vad som händer med coronaviruset. Om det fortsätter, det är ju så osäkert, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!