Hundratals barn letade spöken i höstmörkret

Fullt av läskiga figurer lurade överallt i mörkret. Men modiga barn bockade av dem en efter en. Inte ens häxan med sin skumma låda vek de undan för.

En ständig ström av barn i olika åldrar gav sig ut för att leta efter spöken och andra läskiga figurer i mörkret i Gästgivarehagen på söndagskvällen.

En ständig ström av barn i olika åldrar gav sig ut för att leta efter spöken och andra läskiga figurer i mörkret i Gästgivarehagen på söndagskvällen.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-11-01 08:00

Det var onekligen en efterlängtad comeback för Spöksmygen i Gästgivarehagen i Vimmerby på söndagskvällen. Så snart mörkret fallit strömmade det till med barn redo att ge sig ut och leta efter spöken, häxor och andra läskiga figurer bland de gamla huset i hembygdsgården.

Köerna till anmälningsdiskarna som ökats på till två, ringlade långa och i mörkret fladdrade ljuskäglor och det hördes rop och skrik:

"Där hänger en till".

I mörkret träffade Vimmerby Tidning Cassandra och Didrik som berättade vad de sett.

– Vi har sett spöken och skelett.

– Och Halloweenpumpor, berättar de.

Men skraja, njaa, det verkade de inte alls vara.

undefined
Cassandra och Didrik var inte alls skraja trots alla spöken och skelett de stötte på i mörkret. Se TV-klipp på vimmerbytidning.se.

Någonstans i mörkret satt det häxor. Där kunde barnen sticka in handen i den läskiga lådan om de vågade. Och det vågade de. 

"Det känns ganska lent och skönt", tyckte någon.

undefined
Carita Thörn, som för kvällen agerade häxan med den läskiga lådan, är arrangör och säger att allt överskott går till "Min Stora Dag". Se TV-klipp på vimmerbytidning.se

500 startkort såldes under spökvandringen vilket är nytt besöksrekord.

– Det var jättemycket folk, det blev succé, säger Carita Thörn.

Carita Thörn har i flera år ordnat arrangemang för att samla in pengar som direkt går till "Min Stora Dag". Spöksmygen, som i fjol tvingades ställa in på grund av pandemin är ett av dem.

– 12 000 kronor kommer vi skänka till "Min stora dag" det är nästan dubbelt så mycket som förra gången, det är jättebra. Alla har varit jätteduktiga och skött sig bra, det är nästan ingen som slängt skräp eller godispapper runt sig, det är jättekul, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!