Rånförsök på kyrkogården i Vimmerby

Vid 15.30-tiden under söndagen försökte två personer råna en man på kyrkogården i centrala Vimmerby. "De hade huvor med hål för ögonen. De försökte få honom att lämna över bankkort och kontanter", berättar Anders Hultman vid polisen.

En man blev under söndagen utsatt för ett rånförsök på kyrkogården i Vimmerby.

En man blev under söndagen utsatt för ett rånförsök på kyrkogården i Vimmerby.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2024-09-01 20:32

Mannen i 60-årsåldern kunde själv ringa polisen efter händelsen. Mycket är ännu oklart men mannen uppger att två för honom främmande personer kom fram och försökte råna honom.

– Han var där för att besöka en grav. Då kom det fram två män som beskrivs som 175-180 centimeter långa och i 20-årsåldern, säger Anders Hultman.

De misstänkta gärningsmännen ska enligt polisanmälan ha velat ha mannens bankkort och kontanter. Det lämnade inte målsägaren ifrån sig.

– Han gjorde motstånd och slog till en av dem. Den som inte blev slagen drog då fram ett tillhygge och skadade målsägares ena arm i samband med det. 

Vad var det för tillhygge?

– Jag kan inte gå in närmare på det, mer än att säga att det rörde sig om en skärskada. 

Mannen ska inte behövt akut sjukvård efter det inträffade.

De två misstänkta är inte identifierade men är nu misstänkta för försök till rån. De ska ha åkt från platsen på en elkickbike. 

– En patrull var på plats efteråt och pratade med målsägaren. Vi ska höra honom ytterligare för att se om han har något mer att lämna.

Polisen letar även efter vittnen till händelsen och ber att de som sett något hör av sig. 

– Om det är någon som har uppmärksammat något vill vi ha in uppgifter, säger Hultman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!