Besvärlig skogsbrand längs järnvägen

En skogsbrand längs järnvägen i Storebro stoppade tågtrafiken några timmar under onsdagskvällen. Totalt brann en dryg hektar mark.
- Det var otillgängligt och långa transporter, men vi hade bra hjälp av personal och resurser från Hultsfred. Dessutom begränsades branden av att det fortfarande är fuktigt under markytan, säger räddningsledare Stefan Larsson.

Vimmerby2015-07-02 21:32


En privatperson slog larm om skogsbrand i Storebro, i närheten av reningsverket vid halvsjutiden i onsdags kväll.
När räddningstjänsten från Vimmerby svängt av mot Solnehult kunde man konstatera att det brann på flera olika ställen utefter järnvägen.
- I höjd med reningsverket och norrut mot Vimmerby brann det längs en sträcka på en knapp kilometer. På några ställen hade elden gått 75-100 meter från banvallen upp i skogen på båda sidor. Totalt handlar det om drygt en hektar mark, säger räddningsledare Stefan Larsson.
Släckningsarbetet försvårades av besvärlig terräng.
- Det är inte farbara vägar och det blev långa transportsträckor och mycket slangdragning, det var ganska bökigt att ta sig fram. Vattnet i tankbilen räckte inte så vi fick också ta sjövatten. Vi hade god hjälp av personal och resurser från räddningstjänsten i Hultsfred.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om