Besvärligt väder - men bussarna rullar på

Trots att SMHI utfärdat en klass 1-varning för besvärligt väder rullande kollektivtrafiken på riktigt skapligt enligt Linus Åsberg, kommunikatör på länstrafiken, KLT.

Trots vädervarning från SMHI har kollektivtrafiken rullat på bra i norra länsdelen, uppger KLT. Någon försening på en del linjer har det dock blivit.

Trots vädervarning från SMHI har kollektivtrafiken rullat på bra i norra länsdelen, uppger KLT. Någon försening på en del linjer har det dock blivit.

Foto: Olof Carlson

Vimmerby2021-01-28 15:14

– På det stora hela har det fungerat bra, säger han, även om vi har haft en del förseningar på vissa linjer. Generellt sett kan vi säga att det handlar om 15 minuter ungefär.

Han berättar också att det är några hållplatser i Vimmerby och Hultsfred som inte kunnat användas på förmiddagsturerna på grund av all snön.

– Där har vi fått leda trafiken förbi, säger han.

När det gäller tågtrafiken har den också rullat på enligt schemat.

– Vad jag har fått till mig har det inte varit några problem med tågen på grund av snön, säger han.

Inte heller länstrafikens mindre fordon, bussar och bilar i beställningstrafiken, sjukresor och annat behövt ställas in. De har kunnat kämpa sig fram genom snöyran, enligt sina planer.

– Det är bra, tycker Linus Åsberg, de har ju också sina tider att passa, precis som de som åker med har sina tider inbokade.

På många av turerna var det dock lite färre passagerare än vanligt. I vilken mån det var väderrelaterat vill Linus Åsberg inte spekulera i. Eller om det har med corona att göra.

– Men, säger han, vi har gått ut och uppmanat till att alla ska avstå från onödiga resor med kollektivtrafiken för att minska smittorisken, säger han.

Under torsdagen hade länstrafiken läget under kontroll, och Linus Åsberg hoppas att det fortsätter så, även om SMHI förutspår att snövädret ska hålla i sig även under fredagen om än inte i samma omfattning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!