Besviken på vården

Det här är Bert Kask, 72, i Vimmerby. Han sitter utanför villan på Sandstensgatan och är både bedrövad, förbannad, ledsen och halvt knäckt psykiskt. - Jag har aldrig mått så dåligt som under de här fyra åren i Vimmerby och det är vården av min sjuka fru som får mig att må dåligt. Ingen lyssnar på vad jag säger, berättar han.

Vimmerby2007-09-01 04:30

Hans berättelse om hur livet utvecklat sig tillsammans med frugan Birgit, 72, och hennes sjukdomar pendlar mellan hopp och förtvivlan och ibland rinner tårarna utmed kinderna.
Han känner sig maktlös och har många gånger "stångat pannan blodig" i desperata försök att få omgivningen att lyssna och vårdpersonal att uppfylla en del av hans önskningar.
- Vi flyttade till Vimmerby för fyra år sedan och då började också helvetet. Jag har aldrig mått så här dåligt någonsin. Jag har levt tillsammans med Birgit i 50 år och vet precis hur hon fungerar, men ingen lyssnar på vad jag säger, berättar han.
Bert var tidigare egen företagare inom entreprenadbranschen och paret har bott i Jönköping och senast i Västervik, men kommer ursprungligen från Vimmerby.
Man kan säga att cirkeln blev sluten för fyra år sedan när man valde att flytta till Vimmerby igen där en ny villa uppfördes.
Men Berts fru Birgit har under sin levnad dragits med diabetes och har på senare år drabbats av Parkinssons och en demens samt en neurologiskt sjukdom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om