Betala maten med mobilen

Nu kan du betala med nallen i matbutiken. I alla fall på Tempo.- Tekniken är gratis för kunderna och billigare för oss än kort, säger Roger Jonsson, som driver butiken och tror att han är först i Vimmerby med betalsystemet.

Vimmerby2012-12-07 07:16


Betalning med mobiltelefon blir allt vanligare och nu har tekniken börjat slå igenom i handeln. Roger Jonsson, Tempo i Vimmerby, tror att hans butik är den första i stan som introducerar det nya sättet att betala.

"Inga avgifter"
- Det har funnits en viss efterfrågan. Folk är intresserade och mobilen har ju blivit något alla har med sig. Det har ju gått så långt att mobilen är viktigare än både plånbok och nycklar.
Det här är ytterligare ett steg bort från hantering av kontanter, men man kan ju undra varför man ska betala med mobilen och inte med kort?
- Den stora fördelen är att man inte behöver drabbas av avmagnetisering eller slitet chip, som ju är ett återkommande problem med kort. Det är inga avgifter, till skillnad mot kort. Och tekniken är väldigt enkel, enklare än många kanske tror.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om