Bibliotek kan stängas

Biblioteksfilialerna i Södra Vi och Storebro lever farligt. Det är de som ryker i det fall kultur- och fritidsnämnden måste fullfölja kravet att minska kostnaderna med två procent.

Vimmerby2008-03-27 07:30

- 510 000 kronor - det är himla mycket pengar för oss, att ta det med osthyveln, lite här och lite där, fungerar inte, utan ska en besparing vara effektiv måste det bli nedskärningar av det här slaget, säger Annika Carlson, m, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.
Nämnden har precis som alla andra nämnder fått i uppdrag att redovisa effekterna av en minskning av kostnaderna med två procent i arbetet med budgeten för 2009. De två procenten innebär drygt 500 000 kronor för nämnden som nyligen sparat bort 250 000 kronor i de vardagsrationaliseringar som hör till 2008 års budget. Då rök bland annat kommunens stöd till underhållningen på Sommartorget på 150 000 kronor.
Nu handlar det alltså om ytterligare 510 000 kronor.
- Vi har fått order att lägga fram förslag på en sådan besparing och då blir det filialerna i Storebro och Södra Vi, men det är inget kul och absolut inget vi vill. Men det blir vårt förslag för att leverera vad kommunstyrelsen begärt, sen är det upp till kommunstyrelsen att fatta de avgörande besluten om hur det ska bli, säger Annika Carlson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om