Biblioteket i unik satsning

Var fjärde Vimmerbybo lånade något på biblioteket det senaste året. Det är bra. Men man kan ju göra så mycket mer på biblioteket. - Biblioteket är en mötesplats och det vi erbjuder är gratis och tillgängligt för alla, säger Margret Halvardson, chef på biblioteket i Vimmerby som är ett av 25 kommunbibliotek som drar igång en av de största marknadsföringssatsningarna någonsin nästa vecka.

Vimmerby2011-01-14 07:21


Totalt samarbetar alla 25 kommunbiblioteken och de två regionbiblioteken i Kalmar län, Blekinge län och Kronobergs län i en gemensam kampanj där syftet är att visa vilken bredd av tjänster som biblioteken erbjuder.
- Vi vill helt enkelt visa nyttan med att gå till biblioteket och även om vi har en glädjande andel aktiva låntagare, 25 procent, i Vimmerby, finns det ju så mycket mer, säger bibliotekschef Margret Halvardson.
Under 2011 och 2012 kommer totalt sex kampanjer att avlösa varandra, kampanjer med olika innehåll som riktar sig till olika målgrupper. En del i marknadsföringen kommer att vara gemensam - annat skiljer sig åt mellan de olika biblioteken.

Tjuvstart
I Vimmerby tjuvstartar första kampanjen, som pågår till 29 januari, redan nu på lördag. Här satsar man på att slopa förseningsavgifterna och låneavgiften på dvd-filmer under perioden, bjuda på fika på biblioteken i Storebro och Södra Vi. Under första veckan får alla barn ballonger och lördagsprogrammen på biblioteket i Vimmerby bjuder på boklotteri, fika, underhållning av SPF-ensemblen 22 och 29 januari och en biblioteksguide som hjälper till och visar vad man kan hitta på biblioteket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om