Biblioteket satstar på digitala evenemang i sommar

Som för många andra kommer sommaren på biblioteket att se lite annurlunda ut i år. Men verksamheten anpasar sig och anordnar fortfarande event- digitalt.

Anslagstavlan som var tom i mars när nästan alla evenemang blev inställda, är nu fylld igen.

Anslagstavlan som var tom i mars när nästan alla evenemang blev inställda, är nu fylld igen.

Foto: Tobias Klein

Vimmerby2020-07-01 10:00

De evenemang som skulle ha anordnats i sommar har antingen ställts in eller gjorts om. En del av biblioteket i Vimmerbys verksamhet har flyttats online, till exempel så finns det en tipspromenad som man kan gå och ett evenemang som heter Teknikjakten Pippi 75.

– Det är som ett Escape room, säjer Anna Tibbelin som är projektledare på biblioteket.

– Man måste lösa olika pussel för att ta sig vidare. 

Den sommaruppställing som de har i år är "Pippi 75 år". De har en liten del av entrén dedikerad till Pippi och böcker om hennes äventyr.

Ett evenemang som går att genomföra i sommar, är Sommarlovsboken. Det går ut på att barn mellan 6 och 12 år läser ett visst antal böcker, skriver upp det i en lista och sedan lämnar de in listan till biblioteket. I september anordnas vanligtvis en bokfest med en hemlig författare och deltagarna får en bok.

Anna Tibbelin tror att det kan bli svårt att anordna just bokfesten detta år, med tanke på de restriktioner som finns just nu, men är ändå positiv till deltagandet.

– Det är ovanligt många som är med i år, säger Anna Tibbelin.

Något nytt som biblioteket i Vimmerby har satsat på i sommar till följd av pandemin är vad de kallar för ”Take away böcker”. Vilket innebär att man kan låna böcker online och sedan hämta upp dem i en påse, detta för att personer i riskgrupperna fortfarande ska kunna låna böcker.

Sommarutställningen som handlar om att Pippi Fyller 75 år i år.
Sommarutställningen som handlar om att Pippi Fyller 75 år i år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!