Bidrag till lyse i simhallen

Simhallen i Gullringen får ett kommunalt bidrag på 40 000 kronor för att investera i ny belysning.
- Vi ger dom en liten julklapp, och det här klarar vi i vår egen budget utan att behöva gå till fullmäktige, säger Annika Carlson, M, ordförande i kultur- och fritidsnämnden som på måndagen beslutade att ge föreningen bidraget.

Vimmerby2011-12-20 07:23

Föreningen som sedan ett 15-tal år tillbaka driver simhallen i Gullringen brottas bland annat med höga elpriser. En anledning är de omoderna belysningsarmaturer som finns i hallen.
- De är väldigt gamla och det är svårt att byta ut lysrören och det är heller inte det optimala att byta bara en del av armaturerna, därför har vi planer på att byta ut hela belysningssystemet, säger Göran Eklund som träffade kultur- och fritidsnämnden på måndagen.
Där fördes en dialog om simhallen och verksamheten och de behov som finns.
- Alla föreningar har sina bekymmer med ekonomin, men här finns ett akut bekymmer när det gäller belysningen, säger Annika Carlson, M.
Diskussionerna mynnade fram till att nämnden beslutar att bidra med 40 000 kronor till föreningens investering i ny belysning som totalt beräknas hamna på ungefär den dubbla kostnaden, cirka 80 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om