Bil kolliderade med träd – unga passagerare i baksätet

En man i 25-årsåldern misstänks för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada – efter en trafikolycka i närheten av Gnagaredalen. Till en början berättade varken föraren eller passagerarna vad som hade hänt. Men nu har det kommit upp till ytan.

Polisen fick vetskap om trafikolyckan efter drygt en vecka. Nu är föraren misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada

Polisen fick vetskap om trafikolyckan efter drygt en vecka. Nu är föraren misstänkt för vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vimmerby2023-03-28 09:42

Olyckan inträffade för drygt en vecka sedan (söndag 19 mars). I bilen satt den 25-årige föraren och tre unga passagerare i mellersta tonåren.

– Vid 23-tiden på kvällen tappade föraren kontrollen i en kurva, körde av vägen och kolliderade med ett träd, säger förundersökningsledaren Ulf Gollungberg.

I det läget var det locket på. Varken räddningstjänst, ambulans eller polis larmades till platsen.

– Vi fick vetskap om det här i måndags. Då togs det upp en anmälan om vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, säger Gollungberg.

Varför dröjde det en vecka? 

– Ungdomarna i baksätet fick en del skador. Inget allvarligt, men en av dem behövde läkarvård och eftersom det kan bli en försäkringsfråga i framtiden bestämde man sig för att göra en polisanmälan i efterhand.  

I övrigt rapporterar polisen att det har kommit in en anmälan om olovlig körning, efter en händelse på Kungsgatan i förra veckan. Då var det en A-traktor som körde vårdslöst och patrullen bestämde sig för att genomföra en flygande besiktning.  

Det visade sig att A-traktorn var ombyggd och betraktas som en personbil. Därmed är den unge föraren misstänkt för olovlig körning. Även fordonets ägare, en man i 50-årsåldern, är misstänkt för brott (tillåtande av olovlig körning).  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!