Bildextra från barnens dag på Tobo GK

Under lördagsförmiddagen har det varit Barnens Dag på Tobo GK med massor av aktiviteter.

Foto:

Vimmerby2017-05-13 12:10
Bakom arrangemanget stod elever från fem av programmen på Hultsfred Gymnasium samt Tobo GK och Rädda Barnen. Aktiviteterna som erbjöds var bland annat hinderbana, hoppborg, godisregn, fiskedamm, tipspromenad och ansiktsmålning. Dessutom spelade såväl, Always Something, Per Backstad som Tre vise män live under dagens gång.

Flera hundra stora och små sökte sig till Tobo på lördagen och dagen blev förstås extra lyckad då solen behagade att värma lite extra.

- Det har varit en stadig ström av folk hela dagen och jag uppskattar att vi har haft över 200 barn här, säger Kristoffer Frick som varit handledare för eleverna som stått bakom arrangemanget.

Ungdomarna som jobbat för att få till dagen går till vardags på Hultsfred Gymnasiums Barn och Fritid, Transport, Estet, Hotell och Turism samt Eventprogram.

- Från början var tanken att eleverna på Eventprogrammet skulle hjälpa till att arrangera en golftävling. Då föddes idéen att göra något extra av tävlingen Rädda Barnen som firade 40-årsjubileum. Därför flyttade man tävlingen till just den 13 maj som är Barnens Dag och ordnade en heldag för dem. Följd av golftävling och fest på kvällen, säger Kristoffer Frick som var nöjd med resultatet.

- Det blev verkligen en succé och alla inblandade var överens om att vi ska köra vidare på det här konceptet nästa år igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om