BILDEXTRA: Tomtenatta fick folk att lämna stugorna • "Vi är jättenöjda med kvällen"

Tomtenatta drog mycket folk till centrala delarna av Vimmerby under tisdagskvällen. De kunde lyssna till musik och sång från lokala artister mellan julklappsköpen.

Mathilda Lindström startade en spontan ringdans med barnen på torget.

Mathilda Lindström startade en spontan ringdans med barnen på torget.

Foto: Magnus Strömsten

Vimmerby2016-12-21 07:30

Vimmerby Tidning och Vimmerby Handel arrangerade i samarbete med Sparbanksstiftelsen Vimmerby och Vimmerby Fastighetsklubb den traditionella Tomtenatta.

Först ut på scenen vid rådhuset var Mathilda Lindström. Den numera rikskända unga sångerskan var alltså tillbaka i hemstaden och drog igång Tomtenatta genom att framföra juliga sånger ackompanjerad av Anders Nilsson på dragspel.

Renkören

Mathilda såg även till att involvera publiken i sång och dans. Först ordnade hon en spontan ringdans med barnen framför scenen. Sedan tog hon upp de små på scenen. Prydda med horn fick barnen sedan hjälpa till att sjunga Rudolf med röda mulen och En sockerbagare.

Nästa punkt på programmet var utdelningen av ”Sveriges mest välfyllda Julklappsäck”.  Martin Nilsson som vunnit tävlingen Önskelistan fick ta emot hela tre säckar med klappar av självaste tomten.

– Det kommer att bli en riktig god jul. Några klappar ska jag behålla själv, men sambon och vänner och släktingar kommer att få ta del av dem också, sa Martin Nilsson.

Kvällen fortsatte sedan med mer musik av Hanna Karlsson på sång ackompanjerad av Marianne Nilsson på Piano. Sedan framträdde Madelen Hjelm och Mia Eriksson. Repertoaren bestod i båda fallen av låtar med julanknytning.

Elin med band

Sista musikframträdandet stod Elin Namnieks för. Hon hade med sig hela sitt band med fyra musiker och bjöd mestadels på eget material.

Sista punkten på programmet var en eldshow av Fire Flames. Utöver det fanns tomten på plats under kvällen och tog emot barnens önskelistor. Dessutom delade han ut hundratals idolkort med bild av sig själv vilket var uppskattat bland de små. Många tog också chansen att ta en tur med häst och vagn.

– Vi är jättenöjda med kvällen. Det har varit mycket folk i rörelse och en härligt stämning, sa Michael Karlsson.

Hästen njuter av lite hö.
Hästen njuter av lite hö.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om