Billiga solstolar orsakade kaos på ÖoB i Vimmerby

99 kronor för en Baden Baden-stol. Så löd erbjudandet. Men ÖoB i Vimmerby hade knappast räknat med att kampanjen skulle orsaka köer, kaos och smärre slagsmål.

Foto: Berne Windborg

Vimmerby2016-05-06 09:56

I ÖoB:s senaste reklamblad flaggade man för fyndläge på Baden Baden-stolar: 99 kronor stolen, max två per hushåll, med säljstart i dag, fredag.

Men kanske hade man underskattat dragningskraften i erbjudandet; när Vimmerbybutiken slog upp sina portar vid klockan 10.00 på fredagen, ringlade sig kön nämligen långt bort på parkeringen.

– Ja, det var kö ända bort till Jem & Fix. Det var som Ullared! Så lång kö är det inte ens på Systembolaget, säger Berne Windborg, som tagit sig till ÖoB tillsammans med hustrun och vännen Britt-Marie Jonsson.

När det gick upp för folk att stolarna inte skulle räcka till alla, ja då bröt kaoset ut.

– Min hustru fick tag i en stol, men då var de framme och rev och slet i henne direkt. Folk var som vildar, säger Berne Windborg.

– De slogs och allt möjligt. Det var galet, säger Britt-Marie Jonsson.

Tio minuter efter öppning var alla stolar slut.

Men hur gick stoljakten för Berne och vännen Britt-Marie då? Jo, de fick tag i varsin Baden Baden.

Hur mycket folk uppskattar ni att det var som köade?

– Ja, mellan 75 och …

– Pfft! Det var minst hundra stycken i kö! Säkert ännu fler, skjuter Britt-Marie snabbt in och tillägger:

– Många trodde att de öppnade vid nio, eftersom det klockslaget stod i annonsen. Men det var kundservice som öppnade då – och butiken först en timme senare.

Britt-Marie är också kritisk mot att man annonserar ut en vara, och sedan inte kan möta efterfrågan.

– Det är inte försvarbart. De måste se till att ha rejält med stolar hemma! Det var många som köade som fick gå hem ledsna och besvikna.

– Hade de varit lite ”service minded” så hade ju kunnat ta namnen på alla som var inne i affären, och sedan beställt hem stolar till alla som ville ha. Men så gick det inte till. Istället blev det slagsmål om de få stolar som fanns att tillgå, säger Britt-Marie Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om