Fyra bilträffar blir av i Vimmerby

Scumball Sweden har tidigare anordnat bilträffar tillsammans med Vimmerby kommun, i år arrangerar de det på egen hand. Fyra träffar blir av under sommaren.

Bilträffen som arrangeras av Scumball Sweden kommer att arrangeras på Dollarstores parkering under fyra tillfällen i sommar.

Bilträffen som arrangeras av Scumball Sweden kommer att arrangeras på Dollarstores parkering under fyra tillfällen i sommar.

Foto: Johannes Widergren

Vimmerby2022-07-11 14:07

Efter tidigare ovisshet är det nu klart att det anordnas fyra bilträffar i Vimmerby. Tony Hultman från Scumball Sweden ser fram emot den första bilträffen som sker redan under måndagen.

– Det är kul för människor i olika åldrar att träffas. Det är alltid roligt att träffa nya människor och likasinnade människor med samma intresse. Vår grej är att träffas och umgås, jag känner att det här är vårt sätt att finnas till, säger han.

Scumball Sweden kommer själva att anordna evenemanget på Dollarstores parkering, efter att ha fått beskedet att Vimmerby kommun beslutat att inte arrangera några bilträffar i år.

– Nu kom vi överens med Dollarstore att vi får vara där under fyra tillfällen och de var väldigt positiva eftersom det var väldigt skötsamt förra året, berättar Tony Hultman.

Hultman menar att dessa sammanhang är viktiga för både ungdomar och andra besökare. De har också varit mycket uppskattade av besökarna.

– Träffa dem på det sättet är ganska värdefullt och det visar att det vi gör ger resultat. Det är de här mötena och utbyte av erfarenhet, idéer och kunskaper som är den stora delen i det här, säger han.

Även äldre lockas till bilträffarna. Tony Hultman berättar om ett äldre par som först var skeptiska till evenemanget.

– När de väl var nere och fick se den här glädjen som är, förstod de varför. Här bygger man broar, gör saker för alla, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!