Bion helt digitaliserad

Vimmerby Bio/Wenströms Biograf har blivit helt digitaliserad. En nödvändig uppgradering när de stora filmbolagen inte längre distribuerar analoga filmkopior.

Vimmerby2012-11-09 07:34


- Det är massor av fördelar. Knivskarp bild och helt nya möjligheter att visa mer film. Men jag saknar det gamla hederliga hantverket, säger biografägaren Fredrik Johansson.
Det är torsdag eftermiddag och publiken strömmar ut från Grand i Vimmerby. Fredrik Johansson, som driver biografen tillsammans med Petronella Wenström, har satsat på seniorbio och responsen har varit väldigt positiv.
- Får man 40-50 personer att gå på bio en vardagseftermiddag är det bra.

Film när som helst
Det här är bara ett exempel på vad man kan göra när den digitala biografen ger nya möjligheter att sprida film och visa film. Premiärvisningar kan ske samtidigt i Vimmerby som i London. Visningsmöjligheterna för smalare filmer mångfaldigas. En och samma film kan visas när biografägaren vill.
- Förut hade vi två filmer som kanske gick 2-3 veckor i stöten. Nu kan vi ha nio titlar på en vecka. Eller flera olika filmer samma dag. En lördag, exempelvis, kan vi visa Lilla Anna och Långa farbrorn klockan två, Palme klockan tre, ungdomsfilmen Ted klockan fem och Skyfall klockan åtta.
Fredrik Johansson tror också det kan bli mera skolbio.
- Kommunens kulturgaranti är jättebra och nu kan vi köra mer skolbio på dagtid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om