Bion i Vimmerby är förhoppningsfull inför sommaren

Sommarperioden brukar vara en sämre period för landets biosalonger. Men flera stora titlar väntar mitt i värmen och Tina Karlsson, delägare på bion i Vimmerby, hoppas på många besökare och att man kan ha öppet som vanligt.

Tina Karlsson tror på en bra sommar på bion i Vimmerby.

Tina Karlsson tror på en bra sommar på bion i Vimmerby.

Foto: Jimmy Karlsson/Victoria Otternäs

Vimmerby2023-05-15 12:00

Tina Karlsson och Mikael Bengtsson på Lagan Biografer AB tog över biosalongen i Vimmerby förra sommaren. Sedan dess har man fått kämpa för att locka tillbaka besökare till bioduken. Enligt Tina är det lågkonjunkturen och de tidigare höga elpriserna – som har gjort att folk inte haft råd att gå på bio.

– Hela branschen märker det. Det går varken bättre eller sämre för Vimmerby om man jämför med alla andra, säger Tina Karlsson.

Bion i Vimmerby har haft öppet fem dagar i veckan under våren och på senaste tiden har visningarna av filmen Guardians of the galaxy Volym 3 varit en stor succé.

– Publiken älskade filmen. Det är en superhjältefilm utöver det vanliga.

Under veckan väntar lite renovering på terrassen.

– Vi kommer att byta stolar. I framtiden kommer vi även byta ljus på Grand, men det är fortfarande lång leveranstid. 

Nu när sommaren står för dörren hoppas Tina Karlsson att man kan köra på samma schema och öppettider som tidigare. Det är även flera stora titlar som har premiär under sommaren som hon tror kan locka i värmen.

– Vi kommer ha stängt midsommarveckan men sedan hoppas vi att vi kan köra fem dagar i veckan, med vissa undantag. I sommar kommer vi ha till exempel filmer som Indiana Jones, Mission impossible och Barbie. Sommaren ser förhoppningsvis ljus ut och vi får se vad det landar i.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!