Blev egen istället för arbetslös

I samband med finanskrisen sades Johan Allvin upp från byggföretaget. Nu har han startat sitt eget bygg- och formgivningsföretag, mycket tack vare stödet från sin jobbcoach.

Johan Allvin blev av med jobbet - men nu är han egen företagare istället. Jobbcoachen Lotta Eliasson har varit viktig för att han skulle ta steget.

Johan Allvin blev av med jobbet - men nu är han egen företagare istället. Jobbcoachen Lotta Eliasson har varit viktig för att han skulle ta steget.

Foto:

Vimmerby2009-06-09 06:13


Johan Allvin hade jobbat länge inom bygg- och inredningsbranschen när han blev arbetslös i mars. Den senaste anställningen var på ett år.
- Det där med att blir arbetslös trodde jag aldrig skulle drabba mig, säger Johan Allvin som kände att han måste hitta på någonting för att inte tillvaron skulle bli förstörd. Någonting nytt. Han hade länge haft tankar om att starta ett eget företag, sett som anställd att han nog kunde göra saker på egen hand.

"Det går inte"
Tankarna handlade om att inreda och formge men när Johan Allvin delgav sin funderingar till sin omgivning möttes de ofta av pessimistiska svar.
- Många sa att det går inte, berättar Johan Allvin som ändå inte ville ge upp sina idéer.
Han gick till Lernia och fick där hjälp av Lotta Eliasson, en så kallad jobbcoach som har till uppgift att lotsa varslade och arbetslösa tillbaka till arbete.
- Jag är också intresserad av inredning och formgivning och hade en gång haft liknande upplevelse som Johan och förstod honom, berättar Lotta Eliasson.
- Hade jag inte fått det bemötandet så vet jag inte hur det gått, säger Johan Allvin. Arbetsförmedlingen känns deprimerande att gå till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om